Sag mod Roskilde-skoleleder i byrådet

På begæring af SF-medlem af Roskildes økonomiudvalg Henrik Stougaard bliver sagen om tjenestefritagelse af en skoleleder efter et læserbrev nu bragt videre til byrådet. I økonomiudvalget stod SF alene med sin modstand mod bortvisningen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De seks andre politikere er begejstrede for det, som de kalder værdibaseret ledelse, som i Roskilde er blevet til et system, hvor embedsmænd ikke må udtale sig offentligt og ikke må henvende sig til politikerne", siger Henrik Stougaard Petersen, som nu har forlangt, at sagen kommer op på byrådsmødet den 28. maj.

Men det bliver næppe det eneste sted sagen om en skoleleders ytringsfrihed kommer op. Folketingets ombudsmand har nemlig også læst om sagen og finder den så interessant, at en repræsentant for Ombudsmandsinstitutionen i går ringede til Louis Hansen med henblik på at tage sagen op.

Louis Hansen har været leder af Vor Frue Skole i landsbyen Vor Frue uden for Roskilde gennem 23 år og havde valgt at gå på pension som 60-årig denne sommer. Men efter en artikel i Roskilde Avis, hvor formanden for kommunens skoleudvalg blev citeret for, at Vor Frue Skole skulle have "ondt i fagligheden", skrev Louis Hansen et læserbrev, hvori han forsvarede sine medarbejdere og kaldte udsagnet uforskammet. På den baggrund blev han bortvist fra skolen frem til pensioneringen, og byrådet skal nu tage stilling til, om han skal have en bøde som disciplinær straf i henhold til tjenestemandsregulativet. En ekspert i forvaltningsret og mediejura, afdelingsforstander Oluf Jørgensen, har tidligere sagt til Folkeskolen, at der ikke er sagligt grundlag for de sanktioner, som Roskilde Kommune har iværksat.