OK24

To tredjedele af lærerne stemte om overenskomsten

Da klokken slog midnat søndag aften, havde 67,4 procent af de stemmeberettigede i Danmarks Lærerforening afgivet deres stemme om overenskomstresultatet. Først sidst på dagen i dag offentliggøres afstemningsresultatet.

Publiceret Senest opdateret

Opdateret med tallet fraregnet skoleledere og medlemmer på statslig overenskomst, red. 

Stemmeprocenten kom noget højere, end den gjorde efter de coronaramte forhandlinger i 2021, men slet ikke op på tallene fra de dramatiske overenskomstfornyelser i 2015, 2018 eller  arbejdstidsaftalen i 2020. 

Da midnatsklokken slog i aftes, havde 67,35 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Lærerforeningen afgivet deres stemme. Helt præcist 33.864 ud af  50.279 kommunalt og regionalt ansatte. Artiklen er opdateret i forhold til det tal, som har stået på valgbarometer-forsiden. Her indgik nemlig også skoleledere og ansatte på statsoverenskomst, og stemmeprocenten var 65,8, fordi de to grupper har haft en lavere stemmedeltagelse. 

Hvad blev afstemningsresultatet så? Det ved vi ikke. For helt usædvanligt er det ved trepartsaftalen i december besluttet, at det er forligsmanden, der offentliggør et samlet afstemningsresultat for de kommunalt og regionalt ansatte i Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det sker mandag eftermiddag. Og straks derefter vil du naturligvis kunne læse resultatet på folkeskolen.dk.