Mobbeforsker Helle Rabøl Hansen har fået plads i Odense Kommunes taskforce.

Mobbeforsker skal være med til at løfte skolerne i Odense

Fem eksperter udgør et nyt taskforce, der skal rådgive Odense om fremtidens folkeskole.

Publiceret Senest opdateret

Hvordan styrker man elevernes motivation og trivsel i folkeskolen? Hvad skal der til for, at flere vælger deres lokale distriktsskole? Hvordan sikrer man, at elevsammensætningen er blandet?

Det er spørgsmål, som en taskforce af fem eksperter skal komme med bud på i forhold til folkeskolerne i Odense Kommune.

De fem eksperter kommer med en bred viden inden for blandt andet innovation, samskabelse, mobning, skolefravær, offentlig ledelse, skoleudvikling, forskning, varieret undervisning og positive forventninger til elever.

”Folkeskolen er en grundpille i vores samfund. Det er ganske enkelt her, fremtidens Danmark bliver til. Det er her, de nye generationer både uddannes og dannes, og hvor de gives ballasten til at gå voksenlivet i møde som medborgere i et frit og demokratisk samfund. Derfor er det så vigtigt, at vi finder de svar, som skal sikre, at folkeskolen også i fremtiden har den funktion for alle børn i byen, så vi forbliver et dannet, oplyst og selvstændigt folk”, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen i en pressemeddelelse.

Selvstændig konsulent og ekstern lektor ved CBS 20 års erfaring i offentlig styring Klaus Majgaard bliver formand for taskforcen. Fra 2007 til 2011 var han desuden direktør for kommunens børn- og ungeforvaltning.

”Det er tre virkeligt vigtige temaer, som Odenses politikere ønsker anbefalinger om. Vi har fået frie rammer - og kan både give anbefalinger, som er nemme at sætte i værk, og også anbefalinger, som er mere udfordrende og kræver ændringer af politikker og vilkår”, siger Klaus Majgaard i pressemeddelelsen.

”Vi har også mulighed for at inddrage temaer - ud over de tre, der er nævnt - hvis det vigtigt for at give et sammenhængende bud. Det bliver et intenst forløb, og derfor er jeg glad for, at det lykkedes at samle et stærkt hold med en bred vifte af ekspertiser til taskforce”, siger han videre.

Også mobbeforsker Helle Rabøl Hansen har fået plads i kommunens taskforce.

De øvrige eksperter er professor i offentlig styring Jacob Torfin, tidligere lærere, skoleleder, medlem af Ledelseskommissionen og chefkonsulent for Børn og Folkeskole i KL Birgit Lise Andersen og Katja Munch Thorsen, der blandt andet de sidste fire år har været medlem af Vurderingsudvalget for Folkeskoledonationen i A.P. Møller Fonden.

Taskforcen skal præsentere sine anbefalinger i slutningen af juni.

Powered by Labrador CMS