Nye lærere løber fra jobkontrakten
Selvom ansættelseskontrakten var skrevet under, har lederen af Brødeskov Skole i Hillerød, Per T. Olsen, i år flere gange oplevet, at den nyansatte lærer ringede og fortalte, at hun havde sagt ja til et andet job i stedet.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Vi opfordrer ansøgerne til at melde åbent ud, hvis de også har ansøgninger ude andre steder, som de måske er mere interesserede i. Men i år har vi altså oplevet, at folk er sprunget fra, når vi har lavet alt papirarbejdet", fortæller Per T. Olsen, der foreløbig har måttet ansat 11 lærere til de syv ledige stillinger, som er opstået fordi skolen fra i år har fået 8. og 9. klasse.
Faktisk kunne Per Olsen godt fastholde de nyansatte lærere i hele august måned, for når først de har skrevet under, har de en måneds opsigelse:
"Men jeg tror ikke, der kommer noget godt ud af at fastholde folk i et job, de ikke ønsker - heller ikke i forhold til børnene".
Fordi skolen har haft så mange ledige stillinger, har de nyansatte i høj grad kunnet påvirke sammensætningen af deres skema. Men det er let at få job som lærer i Nordsjælland, og Per Olsen er ikke i tvivl om, at det er skolens beliggenhed, der gør, at lærerne kigger efter andre muligheder. Mange af de unge nyuddannede lærere bor i København, og der er ikke ret gode offentlige transportmuligheder til Brødeskov, der ligger 9 km fra Hillerød Station. Også på Kulsvierskolen har skoleleder Bjarne Jørgensen oplevet, at en nyansat er sprunget i målet i år, skriver Frederiksborg Amts Avis.