Netværk og kursus skal hjælpe lærere ind i jobbet

Nye lærere skal have den bedst mulige introduktion til jobbet, mener man i Hanstholm, Thisted og Morsø kommuner. Derfor har man fået Danmarks Pædagogiske Universitet, Skive, til at udvikle et kursus til nyuddannede, der strækker sig over det meste af det kommende skoleår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kurset består af en række undervisningsdage samt en lukket IT-konference og målet er skabe et tværkommunalt netværk, hvor de nye lærere kan udveksle erfaringer samt få input og sparring fra undervisere og konsulenter.

Det er deltagernes konkrete erfaringer, der bestemmer indholdet, men på dagsordenen vil helt sikkert være mødet med eleverne, samarbejde med kolleger og forældre samt professionel selvudvikling.

"Vi har kun haft få nye lærere, der er holdt op indenfor de sidste par år, men det har altid været hårdt at begynde som lærer, og vi vil gerne med kurset være med til at gøre det lettere", siger skoledirektør Poul Erik Olsen, Morsø Kommune.

"Der er grund til at være stolt over kurset, som vi venter os meget af", siger formanden for Thy-Mors Lærerkreds, der har været med til at tage initiativ til kurset.

Det ventes at kurset kommer til at koste 10.000 kroner pr. deltager og kommunerne vil forsøge at få en del af udgifterne dækket via eksterne udviklingspuljer.