Har du været på tur med eleverne med overnatning i 2022, så kan du om kort tid rette din årsopgørele til og få lidt tilbagei i skat.
Har du været på tur med eleverne med overnatning i 2022, så kan du om kort tid rette din årsopgørele til og få lidt tilbagei i skat.

Husk, at du kan trække lejrskole og andre overnatninger fra i skat

Det er snart tid til at rette i årsopgørelsen for 2022. Husk, at du kan få fradrag for lejrskoleovernatninger. Se hvordan her.

Publiceret Senest opdateret

Opdateret 3. marts med oplysning om time- og dagpenge, red.

Har du været på lejrskole i 2022, eller skal du i år?

Så læs med her. Du kan nemlig skattefradrag for dine overnatninger med klassen - også selvom du får dækket alle måltider. Det gælder også, hvis overnatningen foregår tæt på dit hjem. Den regel er særlig for lærere og andre, der har med børn at gøre. Skat forklarer det således:

"Der er behov for, at skolelæreren overnatter på det midlertidige arbejdssted, fordi klassen ikke kan være alene om natten".

Og derfor er lejrskole altså med i den kategori, der giver lov til rejsefradrag, også selvom rejsen foregår få kilometer fra dit hjem.

Du kan ikke få adgang til fradraget, hvis din kommune eller skole udbetaler de såkaldte time- og dagpenge for de dage, du overnatter ude.

Sådan gør du

Du kan få godt 135 kroner i fradrag per lejrskoledag i 2022, hvis både morgenmad, frokost og aftensmad blev betalt af arbejdsgiveren. Du kan få mere, hvis et eller flere af hovedmåltiderne ikke blev dækket, men det er formentlig ikke aktuelt for mange lærere.

Fradraget stiger i 2023 til 139 kroner.

Hvis du vil indberette en lejrskoletur i 2022 og dermed få fradrag, skal du gøre det på årsopgørelsen for 2022, når Skat åbner for, at du kan rette den.

I årsopgørelsen for 2021 havde rejsefradrags-feltet nummer 53, men det er ikke sikkert, nummeret er det samme på 2022-opgørelsen. Alt andet lige vil feltet hedde "Rejsefradrag", og det eneste, du skal gøre, er at taste det beløb, du skal have tilbage. Det vil sige, har du i 2022 været på lejrskole i fire dage, så skal du taste 134,75 kroner x 4 dage, altså 539 kroner.

Faktisk kan du rette i dine årsopgørelser helt tilbage til 2019, så du også kan få fradrag for tidligere lejrskoler. Fradragene ændrer sig dog år for år, så du skal selv tjekke, hvad du kan indberette for tidligere år på Skats hjemmeside.Powered by Labrador CMS