Vil lukke tre ud af seks skoler på Langeland

Et politisk flertal på Langeland har besluttet at nedlægge de tre skoler Hou, Longelse og Magleby og bygge en stor ny skole i øens hovedby Rudkøbing. Forældregrupper i Hou/Lohals og Magleby planlægger at åbne friskoler i stedet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flertallets ide er et skolemæssigt flagskib i form af en nybygget skole midt på øen og gøre øen til ét skoledistrikt med én skole, men i første omgang seks undervisningssteder og på sigt kun to 0.-6. klasse-skoler i landsbyerne Snøde og Humble, øskolen på Strynø og den nye skole i Rudkøbing.

"Hvis der ikke er nogen skole, så forsvinder børnefamilierne. Det er dem, der bærer et lokalsamfund", siger Morten Kaae fra det nystartede lokalråd på Nordlangeland til DR Fyn.

Kommunalbestyrelsesmedlem Elisa Hansen, Dansk Folkeparti, er enig: "Det her er fuldstændig vanvittigt med den geografi vi har på Langeland. På den her måde tiltrækker vi kun pensionister". Hun stemte imod sammen med enkelte medlemmer af Venstre, Socialdemokratiet og Borgerlisten, men et flertal sender nu planen i høring.

Læs mere