Lærerliv

Jakob er 'Danmarks mest inkluderende kollega'

Lærer på Søholmskolen i Jystrup Jakob Vinum Pedersen blev i aftes hædret ved en fest for godt kollegaskab, som fagforbundet HK står bag.

Publiceret Senest opdateret

Danmarks mest inkluderende kollega er Jakob Vinum Pedersen, lærer på Søholmskolen i Jystrup på Sjælland.

”Jakob fortæller om sin viden, men tager også imod andres viden og prøver det af. Han har hjulpet flere klasser godt på vej til at blive en hel klasse ved bare at være ham", skrev kollegerne med Susanne Svensson i spidsen i deres indstilling af Jakob Vinum til prisen som mest inkluderende kollega. 

Fagforbundet HK kårede i aftes Danmarks Bedste Kollega. Prisen blev i år uddelt i Falkoner Salen på Frederiksberg den 18. april af næstformand i HK, Mads Samsing. Jakob Vinum Pedersen vandt den ene af de fire specialpriser, prisen som mest inkluderende kollega.

Formand HK Kommunal Sjælland, Michael Rosenberg er stolt over, at HK anerkender de gode kolleger.

"Kollegerne siger bl.a. om Jakob i deres nominering, at han "altid er der for andre", og det er jo netop det, der kendetegner en god kollega. Det stærke fundament og kit på arbejdspladserne er kollegaerne, Vi ved, at anerkendelse giver liv og styrker trivslen og respekten om de forskellige fagligheder. Stort tillykke til Jakob," siger Michael Rosenberg i en pressemeddelelse.

De fem øvrige finalister var Hanadi Khamis fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro, Hiba Ahmed fra Spar på Enighedsvej i Nykøbing Falster, Mette Holm fra Randers Bibliotek, Birgitte Bisgaard fra Aalborg Universitet, Juridisk Institut, og Connie Jensen, som arbejder som socialpædagog på et bosted i Randers.

Det er syvende gang, HK kårer Danmarks Bedste Kollega. Prisen blev i år uddelt i Falkoner Salen på Frederiksberg den 18. april af næstformand i HK, Mads Samsing.

”Vi uddeler prisen for at hylde det kollegiale fællesskab, der er på mange arbejdspladser. For et stærkt kollegialt fællesskab kan ikke overvurderes, og det er et kendetegn ved en god arbejdsplads. Gode kolleger giver et bedre psykisk arbejdsmiljø, og det bidrager til bedre bundlinjer i virksomhederne og en bedre service for borgere og kunder,” siger Mads Samsing.

Seks ud af ti (61 %) adspurgte i en stor undersøgelse svarer, at gode kolleger er det vigtigste for, at de trives på arbejdspladsen (Epinion-undersøgelse fra HK i 2022).

Juryen bestod af chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Preben Meier Pedersen, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljørepræsentant hos ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg, Erik Kristoffersen og stifter af foreningen Menneskebiblioteket, Ronni Abergel.