Anmeldelse

Prøvefag i idræt – hvordan skal det gøres?

Denne udgave af ”Ved det grønne bord” beskriver det fulde forløb med idræt, folkeskolens nye prøvefag gennem en dvd. Et meget relevant materiale, der giver et godt og grundigt overblik og indsigt i, hvorledes den nye prøve i idræt skal gennemføres.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi følger en gruppe af elever i 9. klasse gennem hele forløbet fra intro, hvor emneområder trækkes, prøvepraksis, prøveteori, votering og en afkortet udgave af praksis. Dvd'en er produceret, så alle sekvenser af forløbet er tydelige, og det giver alle idrætslærere, der skal afholde prøve i idræt, den nødvendige indsigt, der gør, at prøven kan gennemføres med god faglig kvalitet.

Fakta:

Titel: Ved det grønne bord - idræt

Forlag: PTV Film

Materialet findes på dvd, men findes også online på vdgb.dk.  - hvor filmene også kan ses, men hvor også opgave og eventuelle bilag kan findes. Både dvd og onlineside er nemme og brugervenlige.

”Ved det grønne bord” er relevant og skal ses af alle idrætslærere, men er bestemt også vigtigt materiale for eleverne, således at de får kendskab til hele processen og får en god oplevelse med prøve i idræt.

Voteringen findes også på dvd, og det er bestemt et vigtigt område. Således får vi nemlig indblik i eksaminators og censors argumentation for karaktererne, der gives. Det skal nok give anledning til diskussion mellem fagkollegaer.

Prøve i idræt er en klar kvalitetsforbedring i folkeskolen. Med fokus på målsætning og evaluering skal der nu undervises med sigte på prøven, og ”Ved det grønne bord - idræt” giver en tydelig og autentisk tilgang til afholdelse af denne prøveform.

Kan og skal anbefales til alle, der er involveret i prøven i idræt i folkeskolen – et rigtig godt materiale.