Anmeldelse

"Idræt på hjernen" er en passende titel

Idræt har fået en helt ny status i skolen. Dette materiale skaber sammenhæng mellem teori og praksis og kan varmt anbefales.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Idræt på hjernen” er et nyt læremiddel, der er udgivet i lyset af idrætsfagets centrale placering i elevernes hverdag i folkeskolen. Det tydelige mål med materialet er at skabe sammenhæng mellem teori og praksis i idrætsfaget, således at undervisningen er fokuseret på fagets mål og rettet mod indholdet i fagets afsluttende prøver efter 9. klasse.

Fakta:

Titel: Idræt på hjernen

Forfatter: Martin Elmbæk

Sider: 40

Type: Elevhæfte

Forlag: University College Syd

Pris: 998 for helt sæt med 25 elevhæfter og 1 vejledning

Sider: 72

Type: Lærervejledning

Materialet indeholder et elevhæfte, en lærervejledning og et website: Idrætpåhjernen.dk. Læremidlet er rettet mod udskolingen i folkeskolen og med klart fokus på idrætsfagets færdighedsmål og vidensmål for 8.-9. klasse fra Fælles Mål.

Elevhæfte og lærervejledning har seks kapitler: Fairplay, Street, Træning og sundhed, Atletik og kropsbasis, Aktivitetsudvikling og Opvarmning. Elevhæftet giver eleverne et fint indblik i de beskrevne fagområder med tydeligt fokus på læringsmål, fagord, timeout med tid til refleksion og forberedelse. På elevsiderne er der også konkrete link og QR-koder til de enkelte områder, så man hurtigt kan læse eller se videoklip, der er relateret til den tematik, som bearbejdes. Elevhæftet fremstår godt og velbearbejdet, men nogle elever vil nok blive udfordret af den store mængde af stof, der er på en enkelt side i materialet.

Lærervejledningen følger elevhæftet, således at forberedelsen til det enkelte fagområde er konkret og præcis. Eksempelvis findes der her præsentation af tema, materialeliste, litteratur til områderne og forslag til færdigheds- og vidensmål samt forslag til evaluering.

Websitet giver mulighed for at bruge en række instruktionsvideoer, illustrationer og tekster. Lærervejledningen på websitet kræver en kode, hvorefter man har adgang til en række videoer og illustrationer, som giver den enkelte idrætslærer overblik og indsigt til planlægningen af fagområderne. Dette er et supergodt værktøj, hvor man hurtigt kan få et overblik, inden man sammen med eleverne vil skabe sammenhæng mellem praksis og teori i idrætsfaget. Websitet giver også mulighed for at være aktuel med nye videoklip.

Læremidlet kan varmt anbefales. Det er målrettet og fagligt velfunderet og skrevet med tydelige ambitioner ind i idrætsfaget. Hele materialet er funderet i de nye forenklede Fælles Mål for faget idræt. ”Idræt på hjernen” bør helt klart være en del af skolens fagbibliotek, materialet er rettet mod god idrætsundervisning og er en god vej mod prøven i idræt efter 9. klasse.

Powered by Labrador CMS