I 2020 var Anders Liltorp en af tre kandidater til formandsvalget i Lærerforeningen. Her fik han tredjeflest stemmer efter Gordon Ørskov Madsen og Morten Refskov.

Kendt lærerkredsformand melder sig som borgmesterkandidat

Kredsformand i Rødovre Lærerforening Anders Liltorp har meldt sit kandidatur til at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Hvidovre ved næste kommunalvalg.

Publiceret

Socialdemokratiet i Hvidovre skal finde en ny borgmesterkandidat.

Det står klart, efter at partiets nu tidligere borgmester Helle Adelborg har meddelt kredsbestyrelsen, at hun ikke stiller op som borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2025.

Det oplyser hun til TV 2 Kosmopol. Helle Adelborg blev væltet som borgmester ved kommunalvalget i 2021.

Helle Adelborg har siddet i kommunalbestyrelsen i Hvidovre siden 1993. I 2012 blev hun borgmester i kommunen. En post som hun besad frem til kommunalvalget i november 2021, hvor hun mistede magten på en yderst dramatisk valgaften, hvor Socialdemokratiet mistede den magt, man havde siddet med i 96 år.

SF fik et kanonvalg og gik fire mandater frem. Derfor lykkedes det partiet med Anders Wolf Andresen i spidsen at lave en konstitueringsaftale med Konservative, Venstre, Enhedslisten og Hvidovrelisten.

Helle Adelborg peger ikke selv på, hvem der skal være ny borgmesterkandidat.

Men det kunne eksempelvis blive enten Kenneth F. Christensen eller Anders Liltorp, der begge sidder i kommunalbestyrelsen i Hvidovre for Socialdemokratiet. De oplyser således begge til TV 2 Kosmopol, at de nu er borgmesterkandidater.

Anders Liltorp var i 2020 kandidat til at blive ny formand for Danmarks Lærerforening, mens han også en kort overgang var borgmesterkandidat mod netop Helle Adelborg tilbage i 2012.

Han stiller sig nu til rådighed igen.

"Jeg har fået utallige opfordringer fra partiforeningerne, og jeg har i lang tid haft et godt samarbejde med Helle (Adelborg, red.). Og på mange måder har hun måske ikke direkte opfordret, men gjort nogen klar til at kunne overtage. Så for mig har det været helt naturligt".

Spørgsmål: Har hun kørt dig i stilling?

"Det må du spørge hende om, men hun har været god til at lære mig op, og hun har givet mig en masse gode råd med på vejen", siger Anders Liltorp.

Spørgsmål: Kenneth F. Christensen, har det ligget lidt til, at det skulle være dig?

"Det er det vel nok. Mens Helle (Adelborg, red.) har været borgmester har jeg været politisk ordfører, så det er et langt parløb, vi har haft", siger Kenneth F. Christensen, der som den eneste socialdemokrat udover Helle Adelborg sidder i det magtfulde Økonomiudvalg i kommunen.