Virksomheder inviterer skoleelever til fyraftensmøder

Ni virksomheder i Struer åbner dørene til fyraftensmøder for eleverne i 8. til 10. klasse og deres forældre. Formålet er at give de unge, der nu skal til at overveje deres fremtid, mere indsigt i de mange forskellige muligheder for uddannelse og job

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi vil gerne være med til at hjælpe de unge med at kvalificere deres valg af uddannelse og job. Det er også i virksomhedernes interesse. De får i de kommende år et stort behov for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft", siger Henny Sidelmann, koordinator i UU-Nordvestjylland, der arrangerer fyraftensmøderne sammen med Nordvestjysk Erhvervsråd.

I alt er cirka 20 forskellige uddannelser repræsenteret på de ni lokale virksomheder, som omfatter en klejnsmedje, en maler, en elinstallatør, en murer, en slagter, et supermarked, et kommunalt storkøkken, et landbrug og Bang&Olufsen.

"Den viden, eleverne og deres forældre får under besøgene, kan give god inspiration til samtaler derhjemme om, hvad de unge skal vælge", siger Henny Sidelmann.

Fyraftensmøderne i Struer er et pilotprojekt. Henny Sidelmann håber, at der senere kan laves lignende aftaler med virksomheder i Lemvig og Holstebro for elever og forældre i disse kommuner.

Også unge fra 15 til 24 år, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse, kan deltage i fyraftensmøderne i Struer. Møderne foregår torsdag den 24. april fra klokken 18 til 21, og den enkelte unge kan nå at besøge to virksomheder.