95 stillinger flyttes fra Styerlsen for Undervisnings og Kvalitet i den gamle Hestgardekaserne på Frederiksholms Kanal i København til Holbæk.

Udflytning: Læringskonsulenterne flyttes til Holbæk

Undervisningsministeriets læringskonsulenter i Center for Udgående Kvalitetsarbejde skal flytte fra København til Holbæk som led i regeringens udflytningsplan, som offentliggøres netop nu. I alt 95 Undervisningsministerium-medarbejdere flyttes.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det drejer sig om Center for Udgående Kvalitetsarbejde og Kontor for Specialpædagogisk Støtte, skriver Undervisningsministeriet på uvm.dk

"Regeringen er optaget af at skabe bedre balance og udvikling i alle dele af Danmark. Derfor har regeringen i dag fremlagt en plan der skal sikre, at vi får flere statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet. I Undervisningsministeriet løfter vi vores del af ansvaret. Vi vil nu gå i gang med at forberede flytningen på den bedst mulige måde for de berørte medarbejdere og de vigtige opgaver, som de løser", siger undervisningsminister Merete Riisager.

Undervisningsministeriet oplyser til folkeskolen.dk, at de udflyttede stillinger svarer til 82 årsværk. 12 af dem har i forvejen formelt arbejdssted på deres bopælsadresse uden for København. Og læringskonsulenterne rejser meget rundt i landet. 

Tidligere er det besluttet, at Danmarks Evalueringsinstitut skal flytte til Holbæk, Nationalt Center for Undervisning i Natur, Teknik og Sundhed skal til Sorø, og Tvistighedsnævnet og Ankenævnet for Praktikpladsvirksomheder til Viborg. 

Evalueringsinstituttet er endnu ikke flyttet fra Østerbro, fordi lokalerne i den nedlagte Østre Skole i Holbæk endnu ikke er klar. Når Center for Udgående Kvalitetsarbejde og Kontor for SPS flytter til Holbæk ligesom Danmarks Evalueringsinstitut, vil det ifølge ministeriet bidrage yderligere til at skabe et stærkt fagligt miljø i Nordvestsjælland inden for uddannelse og forskning.

Læs mere

Læs mere om læringskonsulenterne