Anmeldelse

Snittede småfugle
Snittede småfugle

Snit din egen fugl

Der er ikke noget som at se en lille fuglekrop blive til mellem hænderne på en – at kunne dekorere den, så den ligner noget, og til sidst at kunne nyde at se den på sit værelse eller et andet sted.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undertegnede har i mange år været vildt imponeret, når jeg på udstillinger eller andre steder så snittede småfugle. De virker så virkelige og så imponerende som snittearbejder – og så kommer der en bog fra Frank Egholms hånd om, ”hvordan man lige gør det”.

Fakta:

Titel: Snittede småfugle

Forfatter: Frank Egholm

Pris: 198

Sider: 64

Forlag: Aslak

"Snittede småfugle" beskriver hele arbejdsgangen: optegning, udsavning, snitning, næb, vinger, hale og øjne. Ind mellem de nævnte afsnit er der på rette sted i teksten behandlet sikkerhed ved snittearbejdet og selve snitningens teknikker. Forfatteren nævner, at snitningen af fugle er for folk fra 11-årsalderen og op, men selv om bogen også er for voksne, virker de to sidstnævnte tekstområder velanbragte.

Dekorationsmalingen af fuglene forklares ud fra malingen af dompappen og blåmejsen. Der er gode trin for trin-forklaringer, hvor der fortælles om både malingtype og malingens forløb.

Da fuglene også skal kunne være et sted, er der afsnit om fugl på pind, fugl på rede, fugl på halvstamme, redekasse med fugl og så videre. Forfatteren har tænkt og arbejdet meget alsidigt og varieret i materialet til denne bog.

Bogen slutter med nogle afsnit om skabeloner til fugle, om at lave sit eget ”snittesæde” og med forhandlerliste og link til nettet til yderligere inspiration, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke bare at gå i gang.

Det er en bog, der henvender sig dels til voksne, der kan lide at snitte, og som mangler lidt inspiration omkring fuglesnitning, dels til mellemstore og store børn privat, i institutioner og skoler. Ikke desto mindre bør bogen anskaffes og stå på værkstedet!

Powered by Labrador CMS