Anmeldelse

Børnenes snittebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man får en bog i hånden med titlen »Børnenes snittebog«, synes jeg altid, det er spændende at finde ud af, hvem denne bog egentlig er skrevet til. Er den skrevet til børnene, eller er den skrevet til en voksen, der så skal »oversætte« bogen til børnehøjde.

Bogen her er en sjov blanding. Bogens målgruppe er børn i alderen 4-12 år, så det er klart, at bogens tekst skal »oversættes« til de fleste, men de fine farvebilleder og de gode tegninger går fint ind hos alle børnene. Illustrationerne virker endda meget inspirerende og motiverende.

Bogen starter med et afsnit om, hvornår børn kan snitte, og hvilke værktøjer og materialer der er relevante, når man skal snitte. Det er dejligt, at der udelukkende arbejdes i frisk træ, der er et godt og behageligt materiale at arbejde i for børnene. Herefter er resten af bogen et ide- og inspirationsmateriale. Hver af ideerne er beskrevet, tegnet og fotograferet, og til hver arbejdsområde er der en udmærket materialeliste. Af arbejdsområder kan i flæng nævnes: sværd og sabel, heksemølle, suse eller hvæsegase, nisse, mus, fugl, fløjter, praktiske ting, knage, van­drestok, knapper, snit en kniv, blomst, musespil og der er mange flere.

Dette vil helt sikkert være en bog, der vil kunne give anledning til meget sjovt arbejde i børneinstitutioner, skolefritidsordninger, indskolingen og det første år i sløjd. Den bør derfor stå på enhver institution og skole i landet.