1.-plads: 3. a, Muldbjergskolen i Hjørring

Muldbjergskolen synger sig til en førsteplads mod mobning

Det blev 3. a. på Muldbjerskolen i Hjørring der løb med førstepræmien i konkurrencen 'Syng mod mobning'. Bertel Haarder, som havde lagt du med 'Mobbestoppersangen' fik kamp til stregen og glæder sig over, hvor bevidste eleverne er om mobning.

Publiceret Senest opdateret
2.-plads: 5. b, Gentofte Skole
3.-plads: Skolestuen A4, Århus Universitetshospital
4.-plads: 5. b, Nordsjællands Grundskole og Gymnasium i Hørsholm
5.-plads: 3. a, Kollerup Skole i Jelling

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opgaven gik på at lave landets bedste antimobbesang. Bertel Haarders 'Mobbestoppersangen' blev lagt ud som inspiration og 66 klasser har samlet handsken op. Nogle har lavet egne melodier, mens andre har valgt kendte ørehængere.

"Jeg er glad for, at så mange klasser har haft lyst til at arbejde med emnet og lave en sang om at stå sammen mod mobning. Det er nogle gode tekster, som viser, at eleverne er meget bevidste om, hvad mobning er og gør ved ofrene. Kvaliteten er høj. Det er tydeligt, at de har haft det sjovt, da de indspillede sangene", siger Bertel Haarder.

Han har siddet i den bedømmende jury sammen med formand for Danske Skoleelever Troels Boldt Rømer og redaktør og tv-vært fra DR Signe Lindkvist.

Konkurrencen er en del af kampagnen 'Sammen mod mobning - for trivsel, tolerance og tryghed', som blev lanceret af Danske Skoleelever, Undervisningsministeriet og DR i marts i år.

1. til 5. præmien gik til henholdsvis 3. a på Muldbjergskolen i Hjørring, 5. b på Gentofte Skole, Skolestuen A4 på Århus Universitetshospital, 5. b på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium i Hørsholm og 3. a på Kollerup Skole i Jelling