Forskning

Professor MSO Rie Thomsen har skrevet en e-bog om karrierevejledning sammen med tre kolleger
Professor MSO Rie Thomsen har skrevet en e-bog om karrierevejledning sammen med tre kolleger

Lyt og læs – ny forskningsoversigt over karrierevejledning

Små lydbidder og en e-bog om karrierevejledning og karrierelæring for social retfærdighed ligger tilgængelig hos DPU. Oversigten giver overblik over eksisterende forskning og henvender sig til lærere, UU-vejledere med flere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Forskningsoversigten har fokus på, hvordan karrierelærings- og vejledningsaktiviteter kan være med til at skabe muligheder for uddannelse og job for de unge og for i det hele taget at leve det liv, de gerne vil. Når det gennem sådanne aktiviteter lykkes at udvide de unges opfattelse af, hvad der er muligt, bidrager vejledningen til at styrke social mobilitet og retfærdighed. Netop fordi det er et skridt på vejen mod at skabe lige muligheder for alle," siger Rie Thomsen, professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet, der er medforfatter til forskningsoversigten.

'Karrierevejledning og karrierelæring for social retfærdighed' er skrevet af Laura Cordes Felby, Astrid Schrøder Olsen, Mathias Mark Christensen og Rie Thomsen. Det er den 8. forskningsoversigt i DPU, Aarhus Universitet og Nationalt Center for Skoleforsknings e-bogsserie 'Pædagogisk indblik'.

'Pædagogisk indblik' udgives i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag.

Læs mere

Hent e-bogher 

Lyt til forskerne her

Powered by Labrador CMS