Anmeldelse

Virkelig træning

Virkelig træning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Virkelig træning" er et internetbaseret opgavemateriale, der tager udgangspunkt i mellemtrinnets matematikundervisning. Materialet består af 1.000 problembaserede og selvkontrollerende opgaver, der er opbygget om et foto af den givne problemstilling med tekst og lydklip. Lydklippet er en oplæsning af opgaven til de læsesvage elever. Opgaverne besvares ved at indtaste et helt positivt tal eller som multiple choice.

Fakta:

Titel: Virkelig træning

Type: Internet

Forlag: Forlaget Pind og Bjerre

Opgaverne er sorteret i otte kurser, blandt andet "Plus", "Minus", "Gange eller division" og "Hverdagsviden". Der er to typer log-in, et for eleven og et for læreren. Eleven har mulighed for at vælge et af de otte kurser og gennemgå én eller flere af de tilhørende quizzer. Læreren har derimod mulighed for at afprøve kurserne, se elevernes enkeltbesvarelser og få en samlet oversigt over klassen. Sidstnævnte, kaldet emneanalyse, er smart, idet man har mulighed for at se den samlede klasses besvarelser og derved få et overblik over, hvor hovedparten af eleverne i en klasse har vanskeligheder.

Ved første øjekast virkede systemet noget uoverskueligt. Det er meget ensformigt, uden kreativt layout. Efterhånden får man dog øjnene op for en samling gode og gennemarbejdede opgaver, der alle relaterer sig til elevernes hverdag.

Om prisen for materialet og indholdet er tilsvarende, må være op til den kommende køber at bedømme. Indholdet og tankerne bag kan anbefales.