Gå på café efter dit nye job

Jobmesse. Kommune har succes med at samle kommende lærere til jobmesse med rød løber

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du på jagt efter et lærerjob, og vil du gerne have et bredt udvalg af muligheder, så er det en god idé at holde øje med de initiativer, som kommuner og skoler tager for at tiltrække sig opmærksomhed.

Måske kan de gøre det lettere at få et overblik og finde frem til den helt rigtige arbejdsplads.

Et af de kreative tiltag står Roskilde Kommune for. Her arrangerer Skole- og Børneforvaltning en café eller en messe, hvor alle kommunens 21 folkeskoler har hver sin bod, som lærere, der vil have et job, kan shoppe rundt imellem.

Der plejer at komme i omegnen af 100, og da kommunens skoler samlet set er på jagt efter 50 lærere om året, er det et fint tal, siger Jannie Holst-Christensen, administrations- og udviklingsmedarbejder i Roskilde Kommunes Skole- og Børneforvaltning.

Meningen er at gøre det lettere at finde ud af, hvilke skoler kommende medarbejdere har lyst til at komme i nærkontakt med.

Messen erstatter ikke et besøg på en skole, men i løbet af en time eller to kan ansøgeren snakke med en række lærere og skoleledere og på den måde finde frem til de tre, fire skoler, han eller hun vil gå videre med. Det er både skoler og ansøgere glade for, siger Jannie Holst-Christensen.

Formålet er klart

Formålet bliver der ikke lagt skjul på. Initiativet skal være med til at sikre, at kommunen tiltrækker de bedst kvalificerede og at skolerne ikke bliver ramt af lærermangel.

Vi kan begynde at mærke, at der ikke bliver uddannet så mange lærere som tidligere. Derfor er det vigtigt at profilere sig. Når vi oplever, at der kommer besøgende fra hele Sjælland og sågar enkelte fra Jylland, tyder det på, at vi er på rette spor, siger administrations- og udviklingsmedarbejderen.

På messen eller cafeen sidste år havde en skole rullet en rød løber ud for at tiltrække sig opmærksomhed. Andre viste videoer fra hverdag og fest. Men Jon Leissner, viceskoleleder på Trekroner Skole, mener ikke, at den slag tiltag forfladiger arrangementet.

Det vigtigst er, at messen trækker flere ansøgere til, end der ellers ville være kommet og at den kan gøre det nemmere for nye lærere at finde den skole, som de gerne vil ansættes på, siger han.

For skolernes vedkommende handler det om at gøre det tydeligt, hvordan man tænker skole og skolekultur.

Det kan man gøre ved at præsentere sig selv med en rød løber eller ved på anden måde at fortælle, hvad man står for, men under alle omstændigheder bliver der kun kradset i overfladen. Det vigtige møde med den kommende ansøger finder sted, når han eller hun kommer på besøg på skolen. Så kan begge parter præsentere sig for hinanden, siger Jon Lissner.

Lærercaféen, der i år finder sted torsdag den 10. april, står ikke alene blandt de kommunale initiativer i Roskilde.

Kommunen har for kort tid siden lanceret en række sider på webstedet roskilde.dk, hvor man kan læse om kommunens skolevæsen, og om hvordan det er at være lærer i kommunen.