Anmeldelse

Etteren

Eller hva' med den her ...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 1993 udkom "Eller hva' med den her". I første omgang som en enkeltstående sangbog, der dels skulle indeholde nyere sange, dels skulle bidrage med engelsksprogede klassikere, der måske tidligere mest florerede i kopier rundt om i musiklokalerne. Bogen blev en stor succes, og senere er tre efterfølgende bøger udkommet.

Forlaget forsøger sig nu med denne reviderede udgave af den første, nu slet og ret benævnt "Etteren".

Ideen med bøgerne har vist sig bæredygtig, og som de centrale udgivelser, bøgerne vitterlig er, har en nyredigering været påkrævet. En del af de sange, man i sin tid satsede på, har vist sig ikke at holde i længden og er skiftet ud med andre, nyere sange eller med stabile klassikere som "Hit the road Jack" og Beatles-sangen "Come together". Udskiftningen skal ses i forlængelse af, at målgruppen nu er sat til at være fra 12 år og opefter, hvor det tidligere var ti år. Der er stadig 84 sange i bogen, men en femtedel (17) er skiftet ud.

Samtidig med at en redaktionel redigering har fundet sted, er det typografiske ligeledes strammet meget op. Sammenligner man den nye og den gamle bog, får man meget nemt øjnene op for den udvikling, vi har været vidne til inden for typografi og nodesatsteknik i de mellemliggende år.

Resultatet er således en rigtig dejlig bog, der hurtigt vil indtage forgængerens plads i musik/sangbiblioteket. Samlet set står serien med de (indtil videre) fire bind nu langt stærkere.