Anmeldelse

Lys og farver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne seneste titel er som de øvrige bøger i serien målrettet natur/teknik-undervisningen i 5.-6. klasse og består af en elevbog og en "lærerens håndbog".

I elevbogen guider den tegnede figur Iris os igennem de forskellige afsnit og aktiviteter. Undervejs kommer man blandt andet omkring solen og årstiderne, lyset og dets egenskaber, farver og deres betydning, øjet og dets opbygning hos både dyr og mennesker, fotografiet og de andre slags lys, der findes. På de fleste opslag er der en grundtekst, en faktaboks og forslag til forskellige forsøg og aktiviteter. Nogle af forsøgene er ret simple, andre vil kræve en del mere forberedelse. Elevbogen har et indbydende layout med mange gode illustrationer.

Lærervejledningen er grundig og overskuelig. I indledningen fortælles om ideen med materialet, og der gives ideer til, hvordan natur/teknik kan organiseres på forskellige måder. Forfatteren opfordrer til at bruge logbog som hjælp til blandt andet at fastholde progressionen og reflektere over sin egen undervisning. De fortrykte sider er en god hjælp - også til eventuelt kommende natur/teknik-lærere i klassen.

Til hvert opslag i elevbogen er formålet med opslaget beskrevet, der er forslag til arbejdet med emnet, faglig baggrundsviden til læreren og en kort forklaring til aktivitetsarkene.

Lys og farver er et omfattende emne, og hvis man skal hele bogen grundigt igennem, vil det kræve en hel del natur/teknik-timer. Materialet er dog bygget op, så man kan vælge noget ud og for eksempel arbejde med dele af bogen i 5. klasse og arbejde videre med emnet i 6. klasse. Rent fagligt vil nogle af emnerne nok også være lidt for svære for en 5. klasse. Alt i alt et godt gennemarbejdet materiale, som hjælper læreren godt på vej.