Visioner for fremtiden

DLF indbød til konference

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening holdt fredag i sidste uge et symposium om 'Folkeskolen i det 21. århundrede' i Den Sorte Diamant, der er en del af det ombyggede Kongelige Bibliotek.

Anledningen var foreningens 125-års-jubilæum og årtusindskiftet. Baggrunden den nye bog 'Vi lærer for livet - hele livet', som foreningen har udgivet i anledning af jubilæet og som led i projektet 'Kvalitet i dialog'.

DLF-formand Anni Herfort sagde velkommen (talen kan læses på www.folkeskolen.dk), og undervisningsminister Margrethe Vestager talte om 'Skole for fremtiden'. Hun hæftede sig ikke mindst ved den nære fremtid, nemlig de 350 millioner kroner over fire år, som finansloven ganske overraskende har kastet i armene på 'helhedsskolen'.

'Nu er der ingen undskyldning for ikke at gøre noget', sagde ministeren.

Symposium betød i det gamle Grækenland drikkelag med åndfuld samtale. Nu om dage oversætter man ordet til faglig konference. Tre af bogens forfattere kom med oplæg og blev konfronteret med tre af bogens andre forfattere i en paneldebat.

En ung pædagogisk kandidat og en ung chefredaktør kom med deres skolevisioner. Kommunale og nationale uddannelsespolitikere var i diskussion med hinanden og salen, hvor der sad hovedstyrelsesmedlemmer, kredsformænd, professorer, rektorer, fagforeningsformænd, politikere og kommunale og statslige topembedsmænd. Alle havde pænt tøj på.