Fleksjob

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fleksjob er - siden 1. januar 1998 - stillinger på særlige vilkår og kan oprettes hos både offentlige og private arbejdsgivere. Fleksjob er for personer, der har en varig begrænsning i arbejdsevnen og ikke kan arbejde på normale vilkår. Det er bopælskommunen, der er ansvarlig for oprettelse af et fleksjob. Løn og arbejdsvilkår aftales mellem arbejdsgiveren og den ansatte i samarbejde med de faglige organisationer. Et fleksjob er som udgangspunkt altid et fuldtidsjob, men hvis en person ønsker det, kan det være et deltidsjob. Arbejdsgiveren udbetaler lønnen, men modtager et tilskud fra staten på en tredjedel, halvdelen eller to tredjedele af begyndelseslønnen på området afhængig af den ansattes arbejdsevne. Personen i fleksjob, må ikke modtage social pension. I maj 1999 var i alt 5.800 i fleksjob, heraf omkring 100 lærere/børnehaveklasseledere.

Skånejob

Et skånejob med løntilskud er - siden 1. januar 1998 - en stilling på særlige vilkår. Skånejob er til personer, der får førtidspension, og kan oprettes hos både offentlige og private arbejdsgivere. Skånejob kan være på deltid eller på fuld tid. Det er bopælskommunen, der er ansvarlig for at oprette skånejob, og arbejdsgiveren får et tilskud til lønudgiften. I maj 1999 var der oprettet knap 5.500 skånejob. Der er næsten ingen lærere i skånejob.