Ellen Olander

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ellen Olander døde lørdag den 4. december, 56 år.

Ellen døde efter lang tids sygdom, der i perioder fyldte omgivelserne med skiftevis håb og mismod. Fantastisk som hun med sine friske, ligefremme bemærkninger kunne holde liv i håbet om at undgå det uundgåelige - nærmest trøste de trøstende.

Ellen vil blive husket som et ejegodt menneske. Altid en munter bemærkning på lager, som gjorde andre glade. Altid hjælpsom til det fuldendte og med et personligt overskud at dele ud af - især når det gjaldt hendes store faglige kompetence: hjemkundskab. Utallige er de elever, som på Alslev Skole har fået deres kulinariske opvækst af en venlig, humoristisk og meget kompetent lærer, der også stillede krav til sine omgivelser. Konsekvens, retfærdighed og orden i sagerne var egenskaber, som hun selv besad, og som hun i kraft af sit gode eksempel kunne tillade sig at forvente af sine elever og kolleger.

Med sit nordjyske lune, sit glimt i øjet og sin rammende replik sørgede hun for, at selv de værste situationer sluttede med munterhed og tillid.

Vi har mistet en meget værdsat, omsorgsfuld og loyal kollega - men Gunnar, Anders, Thomas, Tina og Christina en elsket kone, mor, svigermor og farmor.

På kollegernes vegne

Claus Rieck

Alslev Skole