Anmeldelse

Øen

En musikfortælling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Paul Banks og Charlotte Halberg har mange års erfaring med skolekoncerter og musikfortællinger for børn. Den erfaring og den professionalisme set i sammenhæng med makkerparrets store musikalitet gør denne musikfortælling til en rigtig god oplevelse; en oplevelse, der også bør komme de mindste klasser i skolen til gode.

På cd'en hører vi om drengen Theis, der ved et tilfælde kommer i kontakt med De Flyvende Flageoletter, der har ventet i 387 år på at blive lukket ud af deres flaske. Flageoletterne leder, som i eventyret, Theis frem til dennes forfaders tremastede fregat, der indeholder en formidabelt stor skat.

Fortællingen er lige dele musik, sang og historie. Paul Banks er fortælleren og veksler på en god, levende måde mellem personernes talesprog og den ledsagende fortælling, der driver historien frem. Banks er endvidere sangeren på de indlagte sange, og så er det ham, der betjener cd'ens mange strengeinstrumenter. Meget overbevisende og musikalsk.

Alle blæseinstrumenter spilles af Charlotte Halberg, der ligeledes gør det forrygende. Tilsammen spiller de to på en række håndtrommer og andre lydeffekter.

Som musiklærere kan vi se frem til at præsentere denne gode, musikalske fortælling for børnene og til at lade dem stifte bekendtskab med de mange forskellige instrumenter, der, formentlig for netop at lægge op til samtale, er afbildet på cd-coveret. Det kan blive til en rigtig god undervisningssamtale.