-¡Unge taler med unge flygtninge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Center for Menneskerettigheder er en aktuel institution lige nu, hvor flygtninge står øverst på den politiske dagsorden. I september havde centeret netop flygtninge som månedens tema, og der blev i den forbindelse oprettet en række informationsrige hjemmesider på menneskeret.dk, som stadig er relevante for undervisning i skolen. I tekst, lyd og billeder kan man her finde svar på, hvorfor flygtninge forlader deres hjemland, hvordan de er blevet modtaget her i landet, og hvad begreber som asyl og integration betyder. I mange af materialerne optræder mennesker, der personligt beretter om deres skæbner, så det ellers ret abstrakte flygtningespørgsmål bliver personligt og vedkommende. Det gælder ikke mindst i et onlineforum, hvor danske unge kommunikerer med unge fra Bosnien, der efter flere år som flygtninge rundt i Europa er vendt hjem til et nyt liv.

Menneskeret.dk rummer stof til mange andre undervisningstemaer, og der er gode links til både officielle og uofficielle kildetekster, så det kan anbefales at kigge stedet grundigt igennem.

www.menneskeret.dk/tema/flygtninge/