Røgfri konkurrence

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I det nye år inviterer Sundhedsstyrelsen til endnu en omgang i Smokefree Class-konkurrencen. Kort fortalt går det ud på, at eleverne i 7. og 8. klasse holder sig røgfri i fem måneder, og at de i den samme periode arrangerer en aktivitet, der handler om rygning, for andre på skolen. Derved kvalificerer klassen sig til at deltage i en lodtrækning om blandt andet 25.000 kroner til en skolerejse.

Den røgfri periode strækker sig denne gang fra 1. januar 2002 til den 31. maj 2002. Og Sundhedsstyrelsen mener, at der er sund fornuft i at deltage i konkurrencen. Fordi jo yngre man er, når man begynder at ryge, jo større er risikoen for at udvikle et fast rygemønster.

I starten af december sender Sundhedsstyrelsen information og tilmeldingskuponer ud til klasselærerne i alle landets 7.- og 8.-klasser. Hvis klassen vælger at tilmelde sig, vil den løbende få materialer og informationer om Smokefree Class-konkurrencen.