Magne Astrup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende skoleinspektør Magne Astrup, Esbjerg, er død, 91 år.

Efter eksamen fra Jelling Seminarium var han tilknyttet Rørkjær Skole i Esbjerg fra 1933 til 1973. De sidste tyve år som en umådeligt afholdt og inspirerende inspektør.

Astrup var iværksætter. Mange af efterkrigstidens børn forlod skolen efter 7. klasse med kun få job- og fritidsmuligheder. Derfor tog han i 1947 initiativ til oprettelse af landets første ungdoms- og aftenskole, hvor han blev forstander.

Samtidig foreslog han den store lærermangel afhjulpet med et aftenseminarium. Efter et par år var seminariet en realitet. Det var naturligt, at Astrup blev formand for bestyrelsen, som han var medlem af i en årrække.

Han var gymnastikmand. Med liv og sjæl! Trods en stor arbejdsbyrde fandt han i mange år tid til loyalt at kvittere for ungdommens gode oplevelser ved at lede de bedste drengehold, byen har set.

Astrup tegnede godt og formulerede sig smukt i tale og på skrift. Hans viden var omfattende og hukommelsen fænomenal. Kronikker og artikler om lokalhistoriske og andre emner flød fra hans hånd. Indtil for bare et par måneder siden var han engageret i arbejdet i Esbjerg Idrætsarkiv.

Magne Astrups åndelige og fysiske kræfter syntes uudtømmelige. - Men nu er han borte, og vi har mistet et elsket, respekteret og i alle henseender smukt menneske.

Gamle kolleger og venner

fra Rørkjær Skole