Erik Tagmose

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg, Ådalskolen i Esbjerg modtog meddelelse om, at overlærer Erik Tagmose afgik ved døden tirsdag den 13. november 2001. En afholdt, loyal og pligtopfyldende lærer er ikke mere.

Erik Tagmose fik et ildebefindende på skolen og var død ved ankomsten til Centralsygehuset.

Erik Tagmose var født den 10. februar 1943 og voksede op i Esbjerg. Efter lærereksamen i 1969 blev Erik Tagmose ansat på Sædding Skole. 1. august 1991 overflyttedes Erik Tagmose til Ådalskolen, som blev hans tjenestested i godt ti år. Erik Tagmose var gennem årene aktivt engageret i skolevæsenet, hvor han blandt andet i 1980'erne var afdelingsleder ved Ungdomsskolen i Sædding.

Erik Tagmose vil af sine elever blive husket som den fantastisk dygtige matematiklærer, han var. Mange elever tænker med taknemmelighed på Erik Tagmoses fremragende evner til at få matematikkens svære kunst til at blive spændende lærdom. Han var en alsidig begavelse, velorienteret og med en dejlig lune - altid stille og rolig og interesseret i sine elever. Erik Tagmose står for kolleger og ledelse som et loyalt, retskaffent og fintfølende menneske.

Stor medfølelse samler sig om Erik Tagmoses hustru Grethe Tagmose og deres to voksne børn med familier.

Æret være Erik Tagmoses minde.

Karen Baungaard

skoleinspektør, Ådalskolen, Esbjerg