Debat

Leve ytringsfriheden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne rose Folkeskolen, fordi den bragte Pia Kjærsgaards kommentarer til vores kongresudtalelse om integration af børn fra andre kulturer.

Det viser, at vi er en demokratisk forening, der tør gå i dialog med mennesker, der har andre holdninger end os. På den måde viser vi os som gode rollemodeller for de unge.

Jeg vil også støtte, at de lærere, der er uenige med Pia Kjærsgaard, skriver indlæg, der tilbageviser hendes synspunkter med saglige argumenter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men når man som Lene Sørensen, Aalborg, forfalder til skældsord og personlig tilsvining og forlanger censur, fordi man ikke kan lide Pia Kjærsgaards meninger, så skammer jeg mig.

Hvordan skal vi som lærere kunne lære vores elever en ordentlig debatkultur, hvis vi selv forfalder til en så primitiv og unuanceret debatform?

På den måde får Lene Sørensen det jo til at se ud, som om danske lærere er ude af stand til at argumentere sagligt for deres meninger, mens Kjærsgaard kommer til at fremstå som en velformuleret, saglig og objektiv debattør. Og det var vel ikke ligefrem det, Lene Sørensen ønskede at opnå?

Lene Dige

Dronninglund

Powered by Labrador CMS