Debat

Klare Mål betyder kontrol

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en gang har ministre og folketingsmedlemmer blandet sig i noget, de ikke har en skid forstand på - nu skal der udarbejdes Klare Mål for folkeskolens fag, i første omgang dansk og matematik.

Og de stakkels kommunalpolitikere og forvaltningsansatte må slå hælene sammen og følge trop. Så nu skal vi i skolen være overbevist om, at det er godt og nødvendigt at have Klare Mål.

Og som de gode ansatte vi er, finder vi selv på alle de gode argumenter for at opfylde de krav, der er fremsat af folk, der ikke ved, hvad de taler om - eller ikke taler om, hvad de ved og vil have.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For hvorfor ikke fægte med åben pande og ikke som formummede skælme. For er det ikke det, man vil, at kunne kontrollere, om vi i skolen passer vores arbejde? Om man får valuta for pengene? At have en costbenefit-skole? At kunne managere by objectives (eller hvad det nu hedder)?

Og det bliver ikke bedre af, at vores berøringsangste fagforening - lokalt og centralt - ikke tør tænke en selvstændig tanke og gå lidt i opposition til alle neoliberalisterne, til alle de nykonservative, til reformisterne i Kommunernes Landsforening og Folketing. Det er snart ikke til at se forskel på DLF og Kommunernes Landsforening - hvor er der forskel?

Jeg vil skide på Klare Mål - vi vil have en skole, hvor der er højt til himlen, hvor vi har luft under vingerne, hvor der er tillid og tro på, at lærerne gør det godt uden central styring, hvor vi får kritiske, konstruktive, kompetente, demokratiske, dejlige, dynamiske, livsglade og livsduelige unge. Vi vil have blod, sved og tårer tilbage til livet igen. Livsoplysning vil vi have! Og det får man fandeme ikke ved at putte lærerne i spændetrøje.

Og det kan da godt være, at det er et håbløst råb i ørkenen - så lad det være det.

Lys over landet!

Det er det, vi vil.

Allan Christensen

viceinspektør, Grenaa

Powered by Labrador CMS