En tur i ringen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Normalt byder Dansk Skoleidræt ikke på boksning, men skoleelever fik lov til at prøve, da organisationen fejrede sit 50-års jubilæum med et stort idrætsarrangement i København i sidste uge. De mest modige elever gik en runde mod verdensmesteren Brian Nielsen eller europamesteren Hasan Al.

Resten af de 1.800 elever fra 87 af landets 7.-klasser nøjedes med at dyste mod hinanden i en lang række andre sportsgrene ved det store jubilæumsstævne.

Dansk Skoleidræt blev stiftet den 28. september 1946 med tidligere undervisningsminister Jørgen Jørgensen som formand. Efter et år kunne han konstatere, at landsudvalget ikke havde opnået de store resultater. Men som han skrev i sin beretning:

'Alle, der kan se, hvor betydningsfuldt et Middel Idrætten er i Opdragelsen, men som tillige kan se, hvor ødelæggende det er, saafremt Recordjageri og Stjernedyrkelse bliver Ledetraaden for Ungdommens Deltagelse, maa være med til at støtte Bestræbelserne for, at Børnene allerede i Skoletiden indlever sig i og finder Glæde ved at deltage i Gymnastik i sund og god Idræt.'