Anmeldelse

Hotte huer til børn

Hotte huer til børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ude i bogbranchen findes et lidt specielt begreb om bøger, der bare er så delikate, at de kan ligge fremme til pynt. "Hotte huer til børn" er en sådan bog - en rigtig coffeetable book. Og den primære målgruppe er formentlig fingernemme bedstemødre eller fikse veninder, der bare kan det der med garn og masker.

Fakta:

Titel: Hotte huer til børn

Forfatter: Lene Holme Samsøe

Pris: 149 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Olivia

Heldigvis gemmer der sig mere end det bag det pastelfarvede udstyr, nemlig en grundigt gennemarbejdet og velillustreret strikkebog med masser af ideer på flere niveauer. Dermed bliver bogen også anvendelig i skolens håndarbejdsundervisning. De elever, der har lidt fornemmelse for området, vil ret hurtigt kunne komme i gang med flere af ideerne, mens andre vil kunne lade sig inspirere til at dekorere eksisterende huer eller vanter.

Aldersmæssigt rammer forslagene fra babystadiet til en 10-12 år. Enkelte modeller vil dog også ramme de unge, der netop nu fascineres af lidt retro-hippie-stil. Som gammel og hærget strikker oplever jeg bogen som et veritabelt katalog over hueformer, nogle klassiske med snoninger og hæklerier, andre som rene gendigtninger. Elefanthuen har fået striber og stjerner, og balaklavaen, den klassiske jagthue, her udnævnt til bankrøverhue, ses i friske farver, mens klipfisken (den løse krave) aktuelt er blevet til en halsedisse. Men sød, farverig og inspirerende er den - den lille coffeetable book - og et fund for enhver, der kan lide at lege med rester og masker og overskuelige projekter.