Anmeldelse

Vintagestrik og fashion

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En inspirerende strikkebog, hvor gamle gedigne modeller er omformuleret til moderne strikdesign. Enkelte modeller vil teknisk kunne udføres fra mellemtrinnet, men de fleste modeller kræver en del strikketeknisk kunnen.

Forfatteren har ladet sig inspirere af strikkebøger fra 1920 til 1950. Med udgangspunkt i modeller fra den tid har hun designet strik i et spændende nutidigt udtryk. Det er blevet til opskrifter på lækre sjaler, handsker, hatte, toppe til både hverdag og fest, kreative trøjer og jakker, tasker, strømper og blomster. Opskrifterne rundes af med et afsnit forbeholdt sweatere til mænd.

Alle opskrifter er grundigt beskrevet og for de flestes vedkommende i to størrelser. Bagest i bogen findes et afsnit, hvor de anvendte materialer er beskrevet på forbilledlig vis med foto, kvalitet, strikkefasthed, vaskeanvisning og gode praktiske råd.

Garnerne, der er anvendt, er lækre og dermed også dyre, hvilket nok vil være svært at klare inden for folkeskolens begrænsede midler. Men til privat brug er det værd at minde om forfatterens betragtning, at strikning er afstressning og sjælepleje, og så ofrer vi måske gerne lidt mere end egentlig tiltænkt. Og hvad med at lære eleverne noget om kvalitet?