Rapport om skolebestyrelser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal ikke laves de store lovændringer, og skolebestyrelserne skal lære deres magt og begræsninger at kende. Det er nogle af konklusionerne i en ny rapport om skolebestyrelser i folkeskolen.

Det er Undervisningsministeriet, der står bag, og rapporten hedder 'Rapport om skolebestyrelser i folkeskolen.' Den anbefaler, at viceinspektøren skal have lov til at sidde med, og at bestyrelsens arbejde bliver mere synligt ved at lave dagsorden og referat ved hvert møde.

Den pædagogiske debat skal sikres ved såkaldte frivillige møder mellem skolebestyrelsen, politikere, lærere, elever og forældre.

Undervisningsministeriet har nedsat en ny arbejdsgruppe, der skal finde ud af, hvordan anbefalingerne skal bruges. Resultatet bliver temahæfter, der skal beskrive kompetencen på hvert område. Arbejdet vil blive lavet på baggrund af gode eksempler på skolebestyrelser.