Pædagogiske lønkrav

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi vil have samme løn som en lærer med tre et halvt års uddannelse . . .

Nej, det kræver institutions-pædagogerne ikke.

Men mere i løn vil de have, skriver fagbladet Børn og Unge, som har set på de overenskomstkrav, der er kommet ind fra de lokale afdelinger i BUPL, Forbundet af pædagoger og klubfolk.

'Vi skal stille krav om at komme op på samme løn som tre et halvt årigt uddannede i den private sektor,' skriver de københavnske pædagoger til deres hovedbestyrelse. Mens man i Københavns Amt vil have stigninger på alle skalatrin, 'så BUPL's medlemmer kommer på niveau med folkeskolelærere'.

Mere i løn bliver altså hovedkravet. Men selv om ledelsen flittigt har anbefalet decentral løn i den nuværende overenskomstperiode, bliver der nok diskussion om den. I hvert fald vil pædagogerne i Københavns Amt have den skrottet. 'Afdelingen tilslutter sig indstillingen fra FTF-Københavns Amt om at søge den decentrale løn afskaffet,' skriver man, men erkender dog samtidig, 'at det kan blive svært at komme igennem med dette synspunkt.'