Bølge af underskrifter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Underskriftindsamlinger er i gang landet over i forbindelse med DLF's kommende kongres i oktober. Århus Lærerforening har fået de nødvendige 50 underskrifter fra kongresdelegerede for at få et punkt om kvalitetsudvikling og evaluering med på kongressens dagsorden.

Kvalitetsudvikling og evaluering af folkeskolens virksomhed, hedder punktet, og begrundelsen er, at foreningen skal gå offensivt ind i debatten, der ellers præges af Kommunernes Landsforening.

- Selvfølgelig vil lærerne kvalitet. Det har vi altid arbejdet for, men vi ønsker dialog, hvor Kommunernes Landsforening ønsker målinger eller undersøgelser, siger kredsstyrelsesmedlem Steen Simonsen fra Århus Lærerforening.

- Vi skal ind i en dialog med forældre og elever. Vi ønsker tid og rum til samtalen med de parter, vi samarbejder med. Vi ønsker ikke, at man for eksempel foretager målinger og ser på elevernes karaktergennemsnit, og så giver læreren karakter efter dét.

Også kredsene i Storstrøms Amt har et punkt, de gerne vil have med på kongressen i oktober. Det handler om økonomisk udligning mellem kredsene. Punktet har været diskuteret tidligere, men på den seneste kongres faldt de forskellige forslag ved afstemning. Denne gang ønsker Storstrøms Amt at formulere et blødt forslag, om at spørgsmålet om økonomisk udligning bliver endevendt.

- Der uddelegeres mere arbejde til kredsstyrelserne, og nogle har mere frikøb end andre, og det kan få indflydelse på, hvordan opgaverne løses. Derfor ønsker vi at få hele udligningsspørgsmålet diskuteret og endevendt, siger Richard Vincent Samuelsson, kreds 65, i Storstrøms Amt.

Vestsjællands Lærerkreds samler også underskrifter. Deres punkt handler om retningslinier for udmøntning af decentral løn.