Anmeldelse

Brocher og tingeltangel til tasken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et sprudlende væld af kreative ideer til fremstilling af en personlig broche. Her er noget for enhver smag og formåen. Bogen vil kunne anvendes fra mellemtrinnet til udskolingen.

Forfatteren lægger op til at sende et signal med den broche, man fremstiller, så man viser, hvem man er. I den anledning henviser hun til den tidligere amerikanske udenrigsminister Madeleine Albright, der skulle have udvalgt specielle brocher til møder med forskellige personligheder.

Af bogens mange forslag synes jeg, at de allermest spændende er nogle, der er fremstillet i nålefiltet uld. Her er der mulighed for at arbejde med fine nuancer og detaljer, når man bruger filtenåle til at fremstille smukke blomsterblade, der sammensættes til en flot blomst.

I andre eksempler er brugt sammenrynket tyl med påsyede perler, knapper eller pynt fra gamle kæder, som man splitter ad i mindre dele. Tyl kan også bruges som bund for hæklede blomster og måske i forbindelse med sammenrynkede blonder.

Perler er brugt i rigtig mange af brocherne. Der er mange fine eksempler på perlesyede dyr, der er syet på sølvmyrtetråd, så de er stive, men bøjelige, og derfor giver en god virkning som selvstændige smykker eller som ekstra pynt i en blomst.

Endelig er der eksempler på brocher i decoupage, brocher, hvor der er brugt knapper og spænder, og som det helt vilde brocher lavet af legetøjsplasticdyr, der er blevet dekoreret med perler og anden pynt.