Folkeskolens leder:

Aflederpolitik

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal meget til, før en faglig organisation ligefrem opfordrer sine medlemmer til at sige op i protest. Men det er ikke desto mindre, hvad Lederforeningen nu anbefaler som mod­træk mod den horrible politik, som Hobro Kommune fører. To medlemmer har sagt op, og flere overvejer situationen.

Samtidig med at man overalt stiller nye krav til skoleledere, har Hobro-politikerne nemlig besluttet at skære en femtedel af ledelsestiden væk. Ja, på én af skolerne mister man 38 procent af ledelsestiden!

Alligevel fastholder formanden for Hobros børne- og kulturudvalg, Venstre-manden Jan Hviid, frejdigt, at det ikke er en forringelse. Det er en »omprioritering«, for samlet set får skolerne flere penge. Hvad lederne så skal bruge den argumentation til, blæser i vinden. Men Hviid får solidarisk opbakning fra partifællen Bjørn Dahl, der er formand for børne- og kulturudvalget i KL. Det er ham, der som borgmester i Roskilde svarede igen med en fyreseddel, da en skoleleder forsvarede sin skole i pressen.

Bjørn Dahl vil ikke kommentere Hobro-sagen direkte. Men han fortæller Folkeskolens læsere, at der er skoleledere, der »groft sagt kun ser eleverne til juleafslutningen«. Derfor er der brug for ændringer, mener han.

Det er lederpolitik, der vil noget. I Hobro, Roskilde og KL.

-th

Læs side 28