Tage Dam

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 10. august døde forhenværende skoleinspektør ved Nibe Skole og stadsskoleinspektør i Nibe Kommune, Tage Dam, 82 år.

Tage Dam dimitterede som lærer fra Tønder Seminarium i 1939. Efter et par år på Bjolderup Skole kom han til Stolpedalsskolen i Aalborg. I 1959 kom han til Nibe Skole, først som stadsskoleinspektør og senere som ledende skoleinspektør. Her var han til 1982, da han valgte at gå på pension.

Tage Dam var en dygtig og markant skoleleder, der hele tiden formåede at følge med udviklingen inden for skoleområdet. Han havde helt klare meninger om, hvordan en skole skulle fungere til elever og ansattes bedste, og det lykkedes ham i samarbejde med lærere og skolenævn at få Nibe Skole ført frem til en stor og velfungerende enhed. Han var respekteret for sine meninger, der havde dybe rødder i den danske skoleverden, og som han fremførte med stor viden og indsigt.

Som leder viste Tage Dam stor menneskelig forståelse, og var altid klar med sin støtte, hvis en ansat var kommet ud i en arbejdsmæssig eller personlig krise.

Et af de området, han til fulde var klar over betydningen af, var altid at råde over et veluddannet lærerkorps. Derfor gjorde han et stort stykke arbejde for til stadighed at kunne prioritere dette område højt.

I de år Tage Dam var leder af Nibe Skole, blev den udbygget af flere omgange. I disse byggesager viste han et fremsyn og et overblik, som vi stadig nyder godt af på skolen blandt andet i form af en velindrettet og funktionel fagfløj.

På Nibe Skole vil vi med glæde mindes Tage Dam som en stor personlighed og en markant skoleleder.

På vegne af personalet ved Nibe Skole

Anders Bang

skoleinspektør