Frikendt lærer flyttet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sagen om læreren på Borgeskovskolen i Nyborg, som i første omgang blev dømt og senere frikendt for uterlighed over for elever, har fundet sin afslutning.

Danmarks Lærerforening, Nyborg Kommune og den pågældende lærer er blevet enige om, at læreren skal overflyttes til rådhuset, hvor han kommer til at udføre edb-opgaver.

Borgmester Niels V. Andersen (Socialdemokratiet), Nyborg, understreger, at læreren dermed fortsat er ansat ved Nyborg Kommune som tjenestemand i folkeskolen. Han beholder altså alle sine rettigheder som tjenestemand.

Læreren skulle efter frikendelse ved landsretten og to års suspension under sagen tilbage til sit job. Men forældrene boykottede undervisningen ved at holde deres børn hjemme fra skolestart - og læreren sygemeldte sig.

Nu mener Niels V. Andersen, der er fundet en god løsning, hvor lærerens evner på edb-området kan udnyttes i Nyborg Kommunes oprustning på informationsteknologiområdet.

Læreren starter i sit nye job, så snart han er blevet rask.