Debat

I anstændighedens navn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med stor undren, at vi i Lærerstuderendes Landskreds (LL) har læst Monika Stabel Nielsens indlæg i Folkeskolen nummer 33. Vores undren skyldes primært to forhold. For det første at Monika Stabel finder det passende at komme med et indlæg direkte i Folkeskolen, som har afsæt i en kritik af LL, uden på forhånd at have taget kontakt til os for at gøre os opmærksom på problemet og om muligt få en forklaring. Det andet forhold, vi bider mærke i, er, at Monika Stabel som medlem af en kredsstyrelse i en fagforening kan undre sig over, at en fagforening har karensbestemmelser. Det undrer vi os ikke over i LL. Til gengæld gør vi vores yderste for at oplyse landets lærerstuderende om dette forhold.

I Lærerstuderendes Landskreds har vi været lige så bekymrede som de øvrige kredse over de problemer, som er opstået for nyuddannede lærere op til den truende konflikt i foråret. Vi mener ikke desto mindre, at indmeldelse i DLF må ske på frivillig basis og ikke gennem, at 'vi, der ved bedre', tvinger folk ind i organisationen. Vi vil derfor understrege, at der på hvert eneste seminarium landet over oplyses om fordelene ved at indmelde sig i DLF og de problemer, der kan opstå, hvis dette ikke er sket senest to år efter studiestart. Lad os også understrege, at sådanne oplysninger 'kun' stilles til rådighed for de studerende en-to gange om året, når LL's seminarierepræsentanter besøger samtlige hold. Det kræver selvfølgelig også, at den studerende selv er til stede én af de fire-otte gange i løbet af vedkommendes studietid, hvor besøgene finder sted. Skulle det imidlertid være glippet, har man dog mulighed for at læse det materiale, der sendes til alle studerende ved studiestart. Man kan også læse de opslag, som hænger på alle seminarier. Eller man kan henvende sig til den lokale klub, LL og DLF. Hvis man ude i lokalkredsene ikke mener, at dette er tilstrækkeligt, så modtager vi gerne gode råd, så vi kan forbedre denne del af vores virke. Vi tvivler dog på, at det er konfliktstøtten alene, som får folk til at melde sig ind i Lærerstuderendes Landskreds. Medmindre Monika Stabel kan forklare en medlemsfremgang fra 964 medlemmer i 1992 til knap 10.000 medlemmer nu alene på baggrund af DLF's karensbestemmelser. Karensbestemmelser, der ikke har ændret sig i denne periode. I anstændighedens navn burde Monika Stabel Nielsen behandle LL med den respekt og høflighed, hvormed hun mener, DLF burde behandle de nyuddannede medlemmer, der tilsyneladende intetanende e-r kommet i klemme i systemet.

Henrik Hallinger

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

formand for

Lærerstuderendes Landskreds