Anmeldelse

De store spiller 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De store spiller" er et sammenspilshæfte for mellemtrinnet. Ni sange med tekster af Thorstein Thomsen og Jette Buchanan og melodier og gode arrangementer af Lars Bonde.

Fakta:

Titel: De store spiller 3

Forfatter: Lars Bonde

Pris: 220 kroner

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

Arrangementerne består af meget overskuelige stemmer, som elever fra 3. klasse kan klare, og lidt sværere stemmer, der kræver lidt større erfaring. Der er anvist muligheder for at gøre stemmerne nemmere og ellers henvist til bøgerne 1 og 2, når det gælder den konkrete udførelse af undervisningen.

Undertegnede har afprøvet en del af materialet på 4. klasse, og det har vist sig meget velegnet, motiverende og nemt at komme i gang med. De to udvalgte sange "Åh, tænk hvis vi var et orkester", brugt til sammenspil, og "Jeg ser det ske", brugt som fællessang, vandt øjeblikkeligt gehør og er blevet hit.

Formentlig er 4. klasse det mest oplagte klassetrin at anvende materialet på, da teksterne nok bliver sværere at "sælge" til de ældre elever. Lars Bonde berører kort denne problematik i forordet, dog mest i forhold til lydbilledet og skoleinstrumenterne. Bogen lægger således op til en diskussion om præmisserne for at udøve musik og lytte til professionelt indspillet musik. Diskussionen befordres af den medfølgende cd, hvor alle numrene er indspillet i henholdsvis en professionel udgave, en udgave med de i bogen anviste arrangementer og til sidst en præsentation af arrangementet uden sang.