Anmeldelse

Mozart Avisen

Jubilæumsavis i 250-året for Mozarts fødsel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af 250-året for Mozarts fødsel (Mozart er født 27. januar 1756) er denne "avis" sendt på gaden i håb om først og fremmest at finde anvendelse i 5.-6. klasse. Denne anmelder kan dog sagtens forestille sig avisen/bogen brugt i bredere sammenhænge.

I avisen beskrives Mozarts samtid i stort og småt fra hjemlige, danske begivenheder som eksempelvis Blaagaard Slots omdannelse til seminarium i 1791 til nyheder fra det store udland, eksempelvis besejringen af Mont Blanc i det herrens år 1786. Nyheder og begivenheder, der danner en ramme om det centrale; Mozarts fantastiske musikalske produktion.

Mange, rigtig mange, faktuelle oplysninger om Mozarts liv og musik serveres på en let tilgængelig måde, idet aviskonceptet giver mange små artikler og dertil hørende overskrifter, der appellerer meget til videre læsning. Således får læseren nyheder, interview med fødselaren og dennes nærmeste, baggrundsstof, annoncer med mere. Præcis som vi kender det fra alle andre aviser.

Avisen er opdelt i kapitler, der hver for sig knytter an til de 18 musikalske uddrag af Mozarts musik, der medfølger på en cd. "Den 40. symfoni", "Eine Kleine Nachtmusik", "Don Juan" og "Tryllefløjten" er blandt de kompositioner, der vel må betragtes som forfatterens bud på en Mozart-kanon: 18 uddrag fra ti værker, der på eksemplarisk vis demonstrerer Mozarts spændvidde.

En interessant, utraditionel og inspirerende måde at tilegne sig viden om én af de største og dennes samtid på. Meget anbefalelsesværdig.