Anmeldelse

Sanseslangen

Sanseslangen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet indeholder 12 nye sange, der alle er komponeret til - og har til formål - at udvikle sanser, motorik og kropsbevidsthed. Ambitionen er således at dække et behov for nyt materiale til alle, der arbejder med disse områder - og det gør vel alle musiklærere?

Fakta:

Titel: Sanseslangen

Forfatter: Dorthe Græsborg Frederiksen

Pris: 160 kroner

Sider: 32 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

I forordet fremlægger forfatteren kort sine tanker vedrørende vigtigheden af at stimulere børns motorik. Derefter følger en kort og præcis beskrivelse af, hvordan bogen er opbygget, og hvordan man som underviser kan bruge den. Det er derfor meget enkelt at gå til sangene og i hvert enkelt tilfælde vurdere, hvorvidt sangen kan udvide det repertoire, man som underviser i forvejen benytter sig af. Min vurdering er, at der er meget at komme efter i hæftet.

Jeg hæfter mig ved, at den medfølgende cd appellerer meget til bevægelse og som sådan løfter sangene, hvoraf nogle måske ikke umiddelbart hitter ved de første gennemspilninger ved klaveret. Dermed også sagt at sangene måske ikke i sig selv er så interessante, men som skrevet, vurderet i forhold til deres brugsværdi tror jeg, at de vil fungere godt.

Til alle sange er angivet idéer i forhold til små og større børn (op til 13 år står der på bagsiden, det er måske lidt højt sat!), forslag til supplerende redskaber, og i mange tilfælde angives forslag til andre sange, der kan bruges i samme sammenhæng.