Anmeldelse

Farlige film

Farlige film

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dvd'en "Farlige film - ikke for voksne" indeholder fire meget forskellige kortfilm med vidt forskellige temaer. Filmpakken er en del af Det Danske Filminstituts tilbud til "Med skolen i biografen" og kan ses på Filmstriben. 
I "Frederikke" sættes der fokus på det at være skilsmissebarn. "Pusling" handler om pigers indbyrdes magtkampe. Animationsfilmen "Eat Shit and Die" tager fat på gruppepres, i forbindelse med at drenge udfører jackass-stunts, og konsekvenserne heraf. "Vi der blev tilbage" er en fortælling om håb, kærlighed og vigtigheden af at engagere sig.

Dybt alvorlige hændelser for børn, ikke mindst hvis de voksne enten ikke er til stede eller ikke forstår alvoren, med den konsekvens at børnene selv skal finde deres vej i en truende verden. Men, og det er et men: Det havde været interessant, hvis de voksne havde opført sig knap så tåbeligt, unuanceret og klicheagtigt, for de gode filmhistorier kunne godt have holdt vand alligevel.

"Farlige film - ikke for voksne" er kun farlige, hvis man i undervisningen bruger dem som ren underholdning og ikke dykker ned i den enkelte film og arbejder med dramaturgi, de filmiske virkemidler, temaerne og ikke mindst personbeskrivelser og sprogbrug. De fire film kan anvendes fra mellemtrinnet og op.