Anmeldelse

Becifringsklaver 1

Becifringsklaver 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen her er første bind i en serie af tre, der har fokus på akkompagnementspil. Senere påtænkes yderligere tre bind, der skal omhandle becifringsspil med melodi.

Bogen er bygget op omkring de to begreber "Strums" og "Fill-ins". Ved strum forstås en mere eller mindre fast figur, der i princippet fastholdes gennem sangen, og ved fill-ins en musikalsk udfyldning, der typisk optræder, når melodien holder pause. Via gennemgang af et væld af strums anvendt på 18 sange (umba-bas, medium, beat, vise med mere) formår forfatteren både at give klavereleven redskaber til at akkompagnere en mangfoldighed af stilarter og at gennemgå en hel del nyttig og nødvendig teori.

Materialet er meget indbydende, nemt at gå til og bør kunne finde anvendelse hos rigtig mange nuværende og kommende klaverspillere. I vurderingen af en ny klaverskole må to hovedspørgsmål berøres: Er strukturen og progressionen så klar og præcis, at bogen reelt er for nybegyndere, og har nybegynderen ved selvstudium mulighed for at tilegne sig stoffet?

Jeg siger uden større forbehold ja til begge dele. I kraft af en meget stringent og konsekvent opbygning bogen igennem og i kraft af cd'en og dvd'en, der følger med, og som visualiserer bogens stof og pointer fremragende.

Min eneste væsentlige anke er, at sangvalget tenderer det trivielle (Oh, Susanna, Tom Dooley og så videre). Forfatteren kompenserer dog for dette ved at anføre et væld af alternative sange, eksempelvis 44 andre sange, der kan spilles med akkorderne C og G.