Anmeldelse

Jeg kan hoppe som en frø

Jeg kan hoppe som en frø

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forordet står skrevet som motto for de tolv sange: "Vi gør det, vi synger - og vi synger det, vi gør", og med det store fokus på kroppen må det siges at være en meget præcis beskrivelse af hæftets indhold.

Fakta:

Titel: Jeg kan hoppe som en frø

Forfatter: Lars Jønner Alving

Pris: 220 kroner

Sider: 38 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Til hver sang beskrives enkelte didaktiske og metodiske overvejelser med fokus på fire områder: Hvad er oplagt at samtale om, før sangen synges?, Hvilke bevægelser lægger sangen op til?, Hvordan kan sangens univers udvides? og som det sidste: Hvad kan man lære af den sang?

Mange af sangene har mange vers, hvor der lægges op til at udvælge nogle. I andre tilfælde er det meget enkelt at finde på nye vers, der passer til børnegruppen. Sangene er meget enkle og en del af dem opbygget efter papegøjeprincippet, for eksempel "Min tante bor i ekko-land".

Sangene er meget nemme at lære, og der er ingen tvivl om, at en stor del af dem vil fungere rigtig godt med en børnegruppe.

Foruden den nævnte sang er "Min mund er mit bedste instrument" (om alle de lyde, vi kan sige), "Maven frem og tilbage igen" (en sang a la den fortærskede "Boogie Woogie"), "Jeg kan hoppe som en frø" (om forskellige dyrs bevægelser) og "Alle børn rejs jer op" (en slags start-sang) de sange, der umiddelbart bedst vil kunne slå an, men lytter man til den udmærkede, medfølgende cd, træder mange kvaliteter frem hos en del af de øvrige, der omhandler emner som vejret, og alt hvad vi kan gøre med munden og kroppen.