Anmeldelse

Find rytmen

Find rytmen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Musikken er en så væsentlig del af det menneskelige eksistensgrundlag, at det er barnets ret at blive hjulpet til en forståelse af sammenhængen mellem musikken og dets egen eksistens".

"Find rytmen" indledes med dette citat af Isaac Stern, og øvelserne afspejler i både formål, fotografier og tegninger, hvor vigtig en del fællesskabet og medmenneskeligt samvær er for musikalsk udøvelse.

Fakta:

Titel: Find rytmen

Forfatter: Hasse Herold Møller, Lisa Høilund Jakobsen

Pris: 229 kroner

Sider: 122 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Frydenlund

Målgruppen er bred; fra småbørn til unge og voksne, så der er ideer til hele det obligatoriske forløb i skolen.

De 47 øvelser er inddelt i kategorierne "Læs, lyt og spil", "Krop og koordination", "Improvisation" og "Show for sjov". De enkelte afsnit er progressivt opbygget med anvisning af sværhedsgrad. Til nogle af øvelserne skal der bruges instrumenter, men mange bygger udelukkende på kropslig udfoldelse og sprog.

Der er praktiske vejledninger, begrebsforklaringer, overvejelser om indstudering, og så synes jeg godt om, at der er beskrevet et formål for hver øvelse. Ud over at aktiviteten er morsom, er der altså et musikfagligt mål.

Bogen er overskueligt opbygget og smukt illustreret og udgør en brugbar og inspirerende buket af ideer, ikke bare til musikundervisningen, men også  til andre fagområder og uformelle sammenhænge.