Anmeldelse

Boomwhacker Boom

Boomwhacker Boom

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Boomwhackers er små kulørte plasticrør i alle regnbuens farver og med forskellige længder. Det enkelte rør danner lyd ved at blive slået mod et andet rør (hvorved der fremkommer to lyde) eller mod gulvet, hånden, benet eller vel stort set hvad som helst, man kan finde på. Hvert rør har sin tone, og tilsammen udgør rørene en c-dur-skala.

Fakta:

Titel: Boomwhacker Boom

Forfatter: Inger Ubbesen

Pris: 180 kroner

Sider: 58 sider

Type: Hæfte

Forlag: Dansk Sang

Inger Ubbesens idé med denne bog er at vise de kolossale muligheder, rørene giver i musiktimen med børn, her angivet som værende fra 3. til 5 klasse, men det er ikke vanskeligt at forestille sig, at mindre børn også kan have glæde af rørene.

Via forskellige sange og øvelser demonstrerer Ubbesen rørenes potentialer i forhold til at kunne stimulere børns musikalske udvikling; hjælpe børnene med at tilegne sig en mængde musikfaglige begreber; fokusere på at få børnene til at være udøvende og skabende, og sidst, men bestemt ikke mindst; forfatteren demonstrerer de fortræffelige muligheder, rørene giver i forhold til at arbejde med - og styrke - det elevbaserede musikalske samarbejde børnene indbyrdes.

Fra de første introducerende øvelser med rørene kommer vi omkring forskellige progressivt opstillede muligheder med overskrifterne: "Basspil/akkordskema", "Hvad er en akkord", "Akkorder med sang", "Strum og sang", "Rytmer og noder" og "Melodispil".

Materialet er særdeles inspirerende og virker meget enkelt at gå i gang med.